Vesiliikunta

KU-68 tarjoaa talvikaudella (syyskuu-huhtikuu) Kangasalan uimahallilla monenlaisia vesiliikuntaryhmiä lapsille, nuorille ja aikuisille.

 

VESITAITURIT-UIMAKOULUT JA PERHEVESIPEUHU

Vesitaiturit on KU-68:n uimakoulu 3-7 vuotiaille lapsille. Vesitaiturit pitää sisällään kolme tasoa, joiden suorittamisen jälkeen on helppo siirtyä vesiralliin. Vesitaiturit -uimakoulut on tarkoitettu lapsille, jotka eivät osaa uida. Vesitaitureissa lapsi tutustuu veteen ja saa monipuolisia kokemuksia vedessä liikkumisesta. Ryhmissä harjoitellaan leikkien kautta uimataidon perusteita sekä opitaan luottamaan veteen ja omiin taitoihin. Vesitaiturit on jaettu kolmeen tasoon; Vesikirppu, Vesikilpikonna ja Vesimyyrä. Lisäksi aremmille/aikuisen kanssa uinnin opettelusta kiinnostuneille lapsille tarjoamme Perhevesipeuhu -ryhmää, jossa opetellaan Vesitaiturit -kurssien harjoitteita. Jokainen kausi sisältää n. 12 opetuskertaa.

VESITAITURIT 1, vesikirppu

Vesikirppu -uimakoulussa on tarkoitus tutustuttaa lapset veteen sekä opettaa vedessä toimimista. Kurssi on tarkoitettu uimataidottomille lapsille ja sillä harjoitellaan mm. veteen puhaltamista, suun kastamista veteen, kelluntaa, hyppyjä altaan reunalta lasten altaaseen, pallon kuljettamista, käsipohjaa sekä uintipotkuja

VESITAITURIT 2, vesikilpikonna

Vesikilpikonna -uimakoulussa vahvistetaan Vesikirppu -kurssilla opittuja taitoja. Vesikilpikonna vastaa alkeisuimakoulua ja yksi tärkeimmistä tavoitteista on, että lapset oppivat etenemään 5m vatsallaan tai selällään. Kurssilla harjoitellaan myös kasvojen laittamista veteen, ilmakuplien puhallusta, sukeltamista, liukua, kelluntoja, hyppyjä rinnan syvyiseen veteen, pallon kuljettamista sekä delfiinihyppyjä.

VESITAITURIT 3, vesimyyrä

Vesimyyrä -uimakoulu on Vesitaitureiden edistynein ryhmä, joka vastaa osaamistavoitteiltaan uima- tai jatkouimakoulua. Vesimyyrä -kurssin suorittaneet lapset täyttävät erinomaisesti Vesirallitoimintamme aloituskriteerit. Vesimyyrä -kurssilla harjoitellaan puhaltamaan nenän ja suun kautta veteen, etenemään pinnalla, vartalonhallintaa, esineen sukeltamista pohjasta, erilaisia liukuja, kelluntoja, käsinseisontaa, hyppyjä uintisyvyiseen veteen, pallon kuljettamista uiden, uintipotkuja sekä haiuintia.

PERHEVESIPEUHU (UUSI RYHMÄ)
Perhevesipeuhussa tutustutaan monipuolisesti erilaisiin vedessä toimimisen alkeistaitoihin leikkien ja hauskaa pitäen. Ryhmä sopii erityisesti aremmille lapsille, jotka eivät rohkene tulemaan uimakouluihin ilman oman aikuisen tukea ja /tai lapsille, jotka ovat arkoja vesielementin kanssa. Kurssilla harjoitellaan yhdessä oman aikuisen kanssa mm. veteen puhaltamista, suun/kasvojen kastamista veteen, kelluntaa, hyppyjä altaan reunalta lasten altaaseen, pallon kuljettamista, käsipohjaa sekä uintipotkuja.

Ryhmä on tarkoitettu n. 3-5v uimataidottomille lapsille, yhdessä oman aikuisen kanssa. Opetus on matalassa altaassa, jossa vesi on lämmintä.

VESIRALLI-UIMAKOULUT

Vesiralli–uimakoulut on suunnattu lapsille, jotka osaavat jo uida vähintään 15m. Vesiralli-uimakoulu koostuu neljästä tasosta; Sammakot, Kalat, Norpat ja Delfiinit. Tavoitteena on haastaa lasta liikkumaan vedessä mahdollisimman monipuolisesti tehden erilaisia hyppy-, sukellus- ja uintiharjoitteita. Tutustumme myös vesipalloon ja taitouintiin. Uimakoulut pyörivät kausittain (syyskausi & kevätkausi). Jokainen kausi sisältää n. 12 opetuskertaa.

VESIRALLI 1, sammakot (n.6-8-vuotiaille)

Vesirallin ensimmäinen taso, jonka uimataitovaatimuksena on 15m. Sammakoissa tärkeimpiä tavoitteita ovat vapaa- ja selkäuinnin potkut, oikea uintiasento, liukuasento sekä 50 metrin uimataidon saavuttaminen. Sammakoissa ei opeteta varsinaisia uintilajeja, mutta mikäli lapsi ei ole opetellut vielä uinnin alkeita missään uimakoulussa, on Sammakoista hyvä aloittaa. Opetus tapahtuu isossa altaassa, jossa lapsilla jalat eivät ylety pohjaan asti.

VESIRALLI 2, kalat (n.7-9-vuotiaille)

Uimataitovaatimuksena on 50 metrin uimataito. Kalat kurssille voi ilmoittautua suoraan vaikka ei olisi käynyt Sammakoita ensin, mikäli lapsella on vahva uimataito ja vesi on tuttu elementti. Kalat -kurssin keskeisiä osaamistavoitteita ovat selkäuinnin, vapaauinnin ja delfiinipotkujen oppiminen sekä 100 metrin yhtäjaksoinen uiminen omalla tyylillä.

VESIRALLI 3, norpat (n.8-11-vuotiaille)

Kolmannelle Vesiralli -kurssille osallistuminen edellyttää uimarilta vapaauinnin ja selkäuinnin alkeiden hallitsemista ja 75 metrin yhtäjaksoista uimataitoa. Norpissa syvennetään vapaauinnin ja selkäuinnin osaamista sekä tutustutaan perhosuinnin ja rintauinnin alkeisiin. Kurssin tarkoituksena on, että kurssilainen pystyy uimaan kurssin päätyttyä 150 metriä vähintään kahta eri uintilajia käyttäen. Kurssilla opetetaan lapsille muitakin taitoja, kuten taittokaato ja vesipelastushyppy.

VESIRALLI 4, delfiinit (n.9-12-vuotiaille)

Delfiinit-kurssi on viimeinen vesirallikurssi, jonka suoritettuaan lapsi täyttää Pohjoismaisen uimataitovaatimuksen kriteerit; 200 metrin uinti, josta vähintään 50 metriä selällään. Kurssilla syvennetään rinta- ja perhosuinnin tekniikkaa, joita lapsi pystyy uimaan muutamia vetoja. Tämän lisäksi lapsi pystyy sukeltamaan kymmenen metrin matkan.

TEKNIIKKARALLI

Tekniikkaralli on suunnattu lapsille, jotka omaavat jo perustaidot kaikista neljästä uintilajista. Ryhmässä harjoitellaan uintilajien tekniikkaa, hyppyjä ja käännöksiä, kisailuja, temppuja ja hauskanpitoa unohtamatta. Tavoitteena on kehittää uintitekniikkaa niin, että lapsi pystyy uimaan 100 metriä sekauintia hyvällä tekniikalla.

HARRASTEUINTIRYHMÄ I (11-14v)

Harjoitusryhmä I on jatkoa tekniikkarallille ja sopiva n. 11-14-vuotiaille uimareille, jotka osaavat perusteet neljän uintilajin tekniikoista. Ryhmässä harjoitellaan uintilajien tekniikkaa, hyppyjä ja käännöksiä, kisailuja, temppuja ja hauskanpitoa unohtamatta. Tavoitteena on kehittää edelleen eri lajien tekniikoita. Harjoittelu tapahtuu kuntoaltaassa.

HARRASTEUINTIRYHMÄ II (13-17v)

Harjoitusryhmä II 13 -17 -vuotiaille uimareille, jotka pystyvät uimaan yhtäjaksoisesti vähintään 200m. Uimataitovaatimuksena lisäksi 100m selkä-, rinta- ja vapaauintia, sekä 25m perhosuintia.

AIKUISTEN TEKNIIKKAUINTI

Ohjattu uintiharjoitus vapaa- ja rintauinnin perustekniikan osaaville. Luvassa taitojen hiontaa ja perusteita selkä- ja perhosuinnista.

MASTERS –UINTIHARJOITUS

Uintiharjoitus aikuisuimareille, joilla perustaidot kaikista neljästä uintilajista. Valmis ohjelma, mutta ei varsinaista tekniikkaohjausta.

 

Ilmoittautuminen


Vesiliikunnan yhteyshenkilö

Aikuiset/nuoret

Olavi Karhu
olavi.karhu@kolumbus.fi
040 595 1561

Lapset 

Ida Puttonen
ida.puttonen@ku-68.fi
0451201919