Vesiralli

Vesiralli–uimakoulut on suunnattu lapsille, jotka osaavat jo uida vähintään 15m. Vesiralli-uimakoulu koostuu neljästä tasosta; Sammakot, Kalat, Norpat ja Delfiinit. Tavoitteena on haastaa lasta liikkumaan vedessä mahdollisimman monipuolisesti tehden erilaisia hyppy-, sukellus- ja uintiharjoitteita. Tutustumme myös vesipalloon ja taitouintiin. Uimakoulut pyörivät kausittain (syyskausi & kevätkausi). Jokainen kausi sisältää n. 12 opetuskertaa ja kauden aikana on mahdollisuus yhteen merkkisuorituskokonaisuuteen.

VESIRALLI 1, sammakot (5-8-vuotiaille)

Vesirallin ensimmäinen taso, jonka uimataitovaatimuksena on 15m. Sammakoissa tärkeimpiä tavoitteita ovat vapaa- ja selkäuinnin potkut, oikea uintiasento, liukuasento sekä 50 metrin uimataidon saavuttaminen. Sammakoissa ei opeteta varsinaisia uintilajeja, mutta mikäli lapsi ei ole opetellut vielä uinnin alkeita missään uimakoulussa, on Sammakoista hyvä aloittaa. Opetus tapahtuu isossa altaassa, jossa lapsilla jalat eivät ylety pohjaan asti.

VESIRALLI 2, kalat (7-9-vuotiaille)

Uimataitovaatimuksena on 50 metrin uimataito. Kalat kurssille voi ilmoittautua suoraan vaikka ei olisi käynyt Sammakoita ensin, mikäli lapsella on vahva uimataito ja vesi on tuttu elementti. Kalat -kurssin keskeisiä osaamistavoitteita ovat selkäuinnin, vapaauinnin ja delfiinipotkujen oppiminen sekä 100 metrin yhtäjaksoinen uiminen omalla tyylillä.

VESIRALLI 3, norpat (7-10-vuotiaille)

Kolmannelle Vesiralli -kurssille osallistuminen edellyttää uimarilta vapaauinnin ja selkäuinnin alkeiden hallitsemista ja 75 metrin yhtäjaksoista uimataitoa. Norpissa syvennetään vapaauinnin ja selkäuinnin osaamista sekä tutustutaan perhosuinnin ja rintauinnin alkeisiin. Kurssin tarkoituksena on, että kurssilainen pystyy uimaan kurssin päätyttyä 150 metriä vähintään kahta eri uintilajia käyttäen. Kurssilla opetetaan lapsille muitakin taitoja, kuten taittokaato ja vesipelastushyppy.

VESIRALLI 4, delfiinit (9-12-vuotiaille)

Delfiinit-kurssi on viimeinen vesirallikurssi, jonka suoritettuaan lapsi täyttää Pohjoismaisen uimataitovaatimuksen kriteerit; 200 metrin uinti, josta vähintään 50 metriä selällään. Kurssilla syvennetään rinta- ja perhosuinnin tekniikkaa, joita lapsi pystyy uimaan muutamia vetoja. Tämän lisäksi lapsi pystyy sukeltamaan kymmenen metrin matkan.

Tuoreimmat uutiset