Vesitaiturit

Vesitaiturit on KU-68:n uimakoulu 3-7 vuotiaille lapsille. Vesitaiturit pitää sisällään kolme tasoa, joiden suorittamisen jälkeen on helppo siirtyä vesiralliin. Vesitaiturit -uimakoulu on tarkoitettu lapsille, jotka eivät osaa uida. Vesitaitureissa lapsi tutustuu veteen ja saa monipuolisia kokemuksia vedessä liikkumisesta. Ryhmissä harjoitellaan leikkien kautta uimataidon perusteita sekä opitaan luottamaan veteen ja omiin taitoihin. Vesitaiturit on jaettu kolmeen tasoon; Vesikirppu, Vesikilpikonna ja Vesimyyrä. Jokainen kausi sisältää n. 12 opetuskertaa ja kauden aikana on mahdollisuus yhteen merkkisuorituskokonaisuuteen. 
 

VESITAITURIT 1, vesikirppu

Vesikirppu -uimakoulussa on tarkoitus tutustuttaa lapset veteen sekä opettaa vedessä toimimista. Kurssi on tarkoitettu uimataidottomille lapsille ja sillä harjoitellaan mm. veteen puhaltamista, suun kastamista veteen, kelluntaa, hyppyjä altaan reunalta lasten altaaseen, pallon kuljettamista, käsipohjaa sekä uintipotkuja

VESITAITURIT 2, vesikilpikonna

Vesikilpikonna -uimakoulussa vahvistetaan Vesikirppu -kurssilla opittuja taitoja. Vesikilpikonna vastaa alkeisuimakoulua ja yksi tärkeimmistä tavoitteista on, että lapset oppivat etenemään 5m vatsallaan tai selällään. Kurssilla harjoitellaan myös kasvojen laittamista veteen, ilmakuplien puhallusta, sukeltamista, liukua, kelluntoja, hyppyjä rinnan syvyiseen veteen, pallon kuljettamista sekä delfiinihyppyjä.

VESITAITURIT 3, vesimyyrä

Vesimyyrä -uimakoulu on Vesitaitureiden edistynein ryhmä, joka vastaa osaamistavoitteiltaan uima- tai jatkouimakoulua. Vesimyyrä -kurssin suorittaneet lapset täyttävät erinomaisesti Vesirallitoimintamme aloituskriteerit. Vesimyyrä -kurssilla harjoitellaan puhaltamaan nenän ja suun kautta veteen, etenemään pinnalla, vartalonhallintaa, esineen sukeltamista pohjasta, erilaisia liukuja, kelluntoja, käsinseisontaa, hyppyjä uintisyvyiseen veteen, pallon kuljettamista uiden, uintipotkuja sekä haiuintia.

Tuoreimmat uutiset