Kalajaos
Image

Kalajaoston yhteyshenkilö

Helena Näsiaho

Puh. 0407161361

Tapahtumat

Kalajaos

KU-68 Kalajaos järjestää onki-ja pilkkikisoja kesäkaudella ja talvikaudella. Kilpailutoiminta on kaikille avointa.

Jaos on perustettu 6.2.1989. Jaos toimi tuolloin Pilkkijaoston nimellä ja sitä perustamassa olivat Raine Järvinen, Hannu Koskinen, Henry Kauranmäki, Martti Kortteinen ja Pentti Säilä. Jaoston tarkoituksena on alusta asti ollut ylläpitää kalastusharrastusta Kangasalla. Jaos järjestää n. 5 pilkkikilpailua talvisin ja n. 4 mato-ongintakisaa kesäisin, tilanne saattaa vaihdella kausittain.

Talvikausi aloitetaan perinteisellä Kinkkukilpailulla. Talvikaudella yksi viidestä osakilpailusta on kolmen kalastusseuran yhteiset (KU-68 Kalastus, Kangasalan Kalaveikot ja Sahalahden Sahakalat) Kymppikisat. Kymppikisoissa punnitaan kymmenen suurinta ahventa. Kilpailupaikat päätetään aina kauden loputtua, päättäjäisissä. Tulevista kilpailuista ilmoitetaan jaoston uutisissa ja Kangasalan Sanomissa.

Kilpailujen säännöt

Osallistumismaksu jokaiseen kilpailuun on 5€, joka maksetaan kilpailupaikalle tultaessa jaoston puheenjohtajalle.

Kilpailuja on 5 talvella ja 4 kesällä. Kesäkisat ovat kaiken kalan kisoja. Talvikisoissa on vain ahvenet kilpailukaloina. Poikkeuksen tekee kinkkukilpailu, joka on kaiken kalan kisa.Yksittäisistä osakilpailuista ei jaeta palkintoja. Palkintoja tavoitellakseen tulee osallistua vähintään kolmeen osakilpailuun. Lopputuloksia laskettaessa huomioidaan kolme parasta tulosta.

Sarjat

Talvella: nuoret (alle 18v) ja yleinen
Kesällä; sekasarja eli kaikki kilpailee samassa sarjassa.

Osakilpailujen pisteytys

1. 25 pistettä
2. 22 pistettä
3. 20 pistettä
4. 18 pistettä, loput sijat laskevasti kahden pisteen välein

Kinkkukilpailu toimii erillisenä kilpailuna, jossa palkintona on lahjakortti.

Ajankohtaista